Pistáciové rohlíčky

Doba přípravy:
Pistáciové rohlíčky Foto:
Pistáciové rohlíčky
Foto: Coolinářka

Tradiční rohlíčky známe všichni. Zkuste tentokrát trochu neobvyklou variaci s pistáciemi, nebudete litovat.

Suroviny
vyloupané pistácie, mleté a nesolené 170 g
máslo 160 g
žloutky 2 ks
moučkový cukr 50 g + na obalení
špetka soli
Postup
1

Nejprve vyšlehejte máslo pokojové teploty s prosátým moučkovým cukrem v hladký nadýchaný krém. Přidejte dva žloutky a znovu vše krátce prošlehejte. Nakonec vmíchejte jemně umleté pistácie a prosátou hladkou mouku se špetkou soli. Těsto zabalte to potravinářské fólie a nechte ho, nejlépe přes noc, odpočívat.

2

Předehřejte troubu na 190 °C.

3

Na plech s pečicím papírem tvořte malé rohlíčky. Já si uválela z těsta takového hada, toho jsem nařezala a jednotlivé kousky ohnula do tvaru rohlíčku.

4

Pečte je cca 7–10 minut do doby, než začnou lehce zlátnout. Ještě teplé je obalte moučkovým cukrem. Jsou velmi křehké, tak jsem je radši přímo na plechu cukrem hojně posypala, pak opatrně obrátila a posypala i z druhé strany.

Pistáciové rohlíčky 2 Foto: Pistáciové rohlíčky; foto: Coolinářka

Coolinářka Foto:

Coolinářka je COOL!

Svatava Vašková z Hradce Králové alias Coolinářka svůj foodblog založila na mateřské dovolené.

Jak říká, v rámci zachování zdravého rozumu, si jej našla jako únik od mateřských radostí, strastí a povinností. Vaří ráda už hodně let, ale na fotografování jídla se vrhla teprve nedávno, ale o to s větší vervou a vášní!

Její recepty zvládne každý a jsou z dostupných surovin.

Videa

reklama

reklama