Pistáciové makronky

Doba přípravy:
Počet porcí: 20–30 ks
Pistáciové makronky Foto:
Pistáciové makronky
Foto: Pěkně vypečený blog

Makronky má rád snad každý. A my pro vás skvělý recept, takže odteď si je můžete připravovat i doma. A je to snazší, než se na první pohled zdá!

Suroviny
mleté mandle 1/4 hrnku
mleté nesolené pistácie 1/2 hrnku
cukr moučka 1 hrnek
cukr krupice 1/4 hrnku
bílek 90 g
zelené gelové potravinářské barvivo
pistácie na ozdobu
Krém:
smetana na šlehání (31%) 50 ml
cukr moučka 1 lžíce
Postup
1

Pokud budete péct makronky odpoledne, tak si bílky nachystejte už ráno. Nechte je stát na kuchyňské lince, v míse pod papírovou utěrkou do doby, než na ně přijde řada.

2

Mleté mandle spolu s mletými pistáciemi a moučkovým cukrem nasypte do mixéru a zpracovávejte 15 sekund, poté směs prosejte do mísy. Nachystejte si dva plechy, které vyložte silikonovými podložkami. Pokud je nevlastníte, můžete si předkreslit kolečka na pečicí papír.

3

Bílky ušlehejte do nepříliš pevného sněhu a postupně do něj zašlehávejte krupicový cukr tak, aby vznikla pevná lesklá hmota. Vmíchejte potravinářské barvivo, množství podle toho, jak moc zelené makronky chcete mít.

4

Pomocí stěrky pak zapracujte po třetinách mandle a pistácie smíchané s moučkovým cukrem. Takto pokračujte s dalšími dvěma třetinami. Hmota musí být po zamíchání suchých přísad lesklá a hustá, ze stěrky by měla stékat jako stuha.

5

Hmotu dejte do jednorázového cukrářského sáčku, ustřihněte špičku o průměru 0,5 cm a na silikonové podložky tvořte kolečka. Poté oběma plechy několikrát silně bouchněte o stůl, abyste se zbavili vzduchových bublinek. Pak je jemně posypejte kousky pistácií. Nechte odpočívat a zaschnout minimálně 30 minut při pokojové teplotě.

6

Mezitím si rozehřejte troubu na 135 °C.

7

Jakmile jsou makronky na povrchu suché, pečte je 18 minut. Po vytažení z trouby nechte makronky lehce vychladnout na plechu, poté je sloupněte a přeneste na mřížku, kde je nechte zcela vychladnout.

8

Mascarpone vyšlehejte s cukrem a poté do něj zašlehejte smetanu. Pomocí cukrářského sáčku pak krém nanášejte na skořápky a spojujte.

Pistáciové makronky Foto:

Pistáciové makronky Foto:

Pistáciové makronky, foto: Pěkně vypečený blog

Pěkně vypečený blog Foto: Pěkně vypečený blog 

... aneb peču ráda pro svého muzikanta

Můj Pěkně vypečený blog je zaměřený zejména na sladké pečení, kterým dokážu provonět náš dům i několikrát týdně. Inspiraci čerpám například z receptů mých babiček, ale i bulharské rodiny mého muzikanta, díky které jsem začala objevovat nové chutě a poznávat tradiční balkánské pokrmy. Zároveň ráda zkouším nové moderní recepty, které s nadšením ochutnává naše početná rodina. Tím prvním a největším ochutnávačem, je vždy můj muzikant, protože jak už v podtitulu blogu zní ... peču hlavně pro něj.

Lucie Arichteva, 33 let

Videa

reklama

reklama