Pirohy se špenátem a sýrem feta

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Pirohy se špenátem a sýrem feta Foto:
Pirohy se špenátem a sýrem feta
Foto: Knorr

Domácí pirohy nejsou vůbec složité na přípravu. Jednoduché těsto stačí naplnit dobrou nápní a výsledkem je velmi chutná večeře, která uspokojí dospělé i dětské strávníky. Vyzkoušejte například výraznou náplň ze špenátu a ovčího sýru feta.

Suroviny
pšeničná mouka 300 g
voda 120 ml
vejce 1 ks
sůl 5 g
špenát (čerstvý nebo mražený listový) 500 g
sýr feta 200 g
Knorr Bohatý bujón Kuřecí 1 kalíšek
česnek 4 stroužky
máslo 1 lžíce
Postup
1

V mixéru rozmixujte mouku se solí, teplou vodou a vejcem. Následně ručně zadělejte hladké těsto. Hotové těsto dejte na 20 minut do ledničky.

2

Připravte nádivku. Očistěte špenát. Šalotku a česnek nakrájejte na drobné kostičky. Na pánvi smažte česnek, šalotku, následně přidejte špenát a kalíšek Knorr Bohatý bujón Kuřecí. Smažte po dobu několika minut, dokud se vše nespojí. Po usmažení odlijte přebytek tekutiny, pokud je to nezbytné. Špenát přendejte do misky.

3

Přidejte nadrobený sýr feta a vše důkladně zamíchejte. Vložte do ledničky na 20 minut.

4

Těsto rozválejte na tenké placky, vykrajujte malá kolečka, nandejte na ně nádivku a slepte je jako klasické pirohy.

5

Pirohy uvařte v osolené vodě doměkka, servírujte ihned přelité rozpuštěným máslem nebo např. smažené.

Komerční sdělení


Videa

reklama

reklama