Pikantní zeleninový salát s hovězím masem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Pikantní zeleninový salát s hovězím masem Foto:
Pikantní zeleninový salát s hovězím masem
Foto: Česko vaří s Pohlreichem

Svěží salát se šťavnatým masem můžete podávat jako předkrm nebo s pečivem jako lehké hlavní jídlo. Nebojte se exotických chutí, spojení rybí omáčky, limetky a koriandru je výtečné!

Už za týden, 30. listopadu, si tento recept můžete vyzkoušet naživo přímo se Zdeňkem Pohlreichem v nové kulinární show Česko vaří s Pohlreichem!

Suroviny
hovězí roštěná nebo svíčková, nakrájená na nudličky 300 g
rajčata 2 ks
čínské zelí 1/2 hlávky
salátová okurka 1/2 ks
jarní cibulka 3 ks
lístky čerstvého koriandru 1 hrst
lístky čerstvé bazalky 1 hrst
Dresink:
thajská rybí omáčka
limeta 2 ks
hnědý cukr 2 lžičky
čerstvá chilli paprička, nasekaná najemno 2 ks
Postup
1

Nejprve si připravte dresink. Smíchejte všechny výše uvedené suroviny, dochuťte a nechte rozležet.

2

V pánvi rozpalte olej a orestujte na něm plátky masa, poté je vyndejte z pánve a odložte stranou na prkénko. Nechte vychladnout.

3

Čínské zelí, rajčata a šalotky nakrájejte a dejte do mísy.

4

Okurku zbavte semínek a spolu s jarní cibulkou ji nakrájejte a přidejte do mísy k ostatní zelenině.

5

Lístky bazalky a koriandru natrhejte a spolu s masem přidejte do mísy.

6

Na závěr přidejte do salátu připravený dresink, promíchejte a ihned podávejte.

Česko vaří s PohlreichemNová kuchařka!

Nová kniha je další z řady úspěšných kuchařských knih, které vyšly pod taktovkou "Šéfa" Zdeňka Pohlreicha. Stejně jako předešlé tituly, i tato kniha doprovází novou televizní show Česko vaří s Pohlreichem.

V knize najdete 23 kompletních menu obsahujících recepty na předkrm, hlavní jídlo a dezert. Když už ne před kamerou, tak alespoň doma zkuste se Zdeňkem uvařit nejlepší večeři vašeho života!

Videa

reklama

reklama