Pikantní těstoviny s krevetami

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Pikantní těstoviny s krevetami Foto:
Pikantní těstoviny s krevetami
Foto: All

Pikantní těstoviny, které jsou ideální pro letní počasí. Najdete v nich totiž božské krevety!

Suroviny
syrové krevety, oloupané a očištěné (oloupané krunýřky si schovejte na vývar) 450 g
voda 2 hrnky
čerstvá petrželka
celý pepř 3–4 kuličky
česnek 6 stroužků
olivový olej 2 lžíce
cherry rajčata, na půlky 1 a 1/2 hrnku
rajčata San Marzano, pokrájená 1 plechovka (400 g)
chilli vločky 1/2–1 lžička
těstoviny (linguine, capellini nebo špagety) 230 g
parmazán
Postup
1

Krunýřky z krevet, vodu, hrst petrželky, černý pepř a 2 celé stroužky česneku vložte do hrnce, přidejte velkou špetku soli. Přiveďte k varu, teplotu poté snižte a vařte asi 10 minut. Poté sceďte, stačit vám bude 1 hrnek vývaru.

2

Ve velkém hrnci s osolenou vodou uvařte vybrané těstoviny, ale vařte je asi o 1 až 2 minuty méně, než je uvedeno na obalu. Sceďte a dejte stranou.

3

Na nahřátou pánev přilijte olivový olej, zbylý česnek nakrájejte na plátky a přidejte do pánve. Přisypejte chilli vločky a restujte asi 1 minutu.

4

Přilijte 3/4 hrnku vývaru a povařte. Poté přidejte cherry rajčata, pokrájená rajčata z plechovky a jakmile se rajčatová směs začně vařit, dochuťte špetkou soli a pepřem. Zakryjte pokličkou, teplotu snižte a nechte omáčku vařit asi 10 minut.

5

Pokličku sundejte, teplotu zvyšte na střední plamen a pokračujte ve vaření asi 5 minut, dokud omáčka dostatečně nezhoustne.

6

Přidejte krevety a nechte je dostatečně provařit (cca 3–4 minuty). Dochuťte (pokud je třeba) a poté přidejte těstoviny, promíchejte a pokud je omáčka až příliš hutná, přilijte trochu vývaru z krevet. Zasypejte pokrájenou petrželkou a parmazánem.

Pikantní těstoviny s krevetami 2 Foto: Pikantní těstoviny s krevetami; foto: littlespicejar.com

Videa

reklama

reklama