Pikantní polévka s krevetami a kukuřicí

Doba přípravy:
Počet porcí: 6–8
Pikantní polévka s krevetami a kukuřicí Foto:
Pikantní polévka s krevetami a kukuřicí
Foto: isifa.com

Máte rádi krémové polévky? Pak určitě vyzkoušejte tuto jemnou a lahodnou variantu se zeleninou a krevetami. A navíc ji máte hotovou během chvilky.

Suroviny
krevety bez krunýře 400 g
cibule 1 ks
červená kari pasta 15–30 ml
kokosové mléko 1 plechovka
kuřecí nebo krevetový vývar (připravený z krunýřů) 500–700 ml
sladká kukuřice 2 klasy
brambory 2 ks
fenyklová bulva 1/2 ks
ústřicová omáčka 30 ml
jarní cibulka 4 ks
nasekaný čerstvý koriandr + zvlášť na ozdobení 60 g
piri-piri omáčka 3 ml
limetová šťáva na dochucení
Postup
1

Dejte si stranou několik krevet na zdobení, ostatní nahrubo nasekejte na polévku.

2

V hrnci rozehřejte olej a opečte na něm nasekanou cibuli doměkka. Přidejte zázvor a kari pastu a vařte 30 vteřin. Vmíchejte trochu kokosového mléka, potom i zbytek, přidejte vývar a uveďte do varu.

3

Odřezejte zrna z kukuřičných klasů a dejte je do hrnce. Přidejte brambory a fenykl nakrájené na kostky a na mírném ohni vařte, až bude oboje měkké. Do polévky pak přidejte nasekané krevety a 5 minut je povařte.

4

Přidejte ústřicovou omáčku, na kolečka nakrájenou jarní cibulku a koriandr. Dochuťte solí a pepřem.

5

Rozmíchejte polévku v mixéru dohladka nebo rozmixujte jenom polovinu a potom obě poloviny smíchejte.

6

Krevety, které jste si dali stranou poprašte moukou a piri-piri omáčkou. Na pánvi rozehřejte tenkou vrstvu oleje a opečte krevety dozlatova. Až budou hotové, pokapejte je limetovou šťávou.

7

Rozdělte polévku do misek nebo talířů, ozdobte opečenými krevetami a čerstvým koriandrem, který jste si nechali stranou.

Pikantní polévka s krevetami a kukuřicí Foto:

Pikantní polévka s krevetami a kukuřicí                                                                 Foto: isifa.com

Videa

reklama

reklama