Pikantní "motýlí" kuře

Doba přípravy:
Počet porcí: 4–6
Pikantní "motýlí" kuře Foto:
Pikantní "motýlí" kuře
Foto: profimedia.cz

Upečte celé kuře pěkně "naplacato". Propeče se rychleji a nepřijdete ani o kousek křupavé kůrčičky. Zkuste ji tentokrát okořenit voňavou uzenou paprikou, která s jídlem dokáže hotové zázraky!

Suroviny
čerstvé kuře 1,5 kg
olivový olej 3 lžíce
Na suchou marinádu:
nastrouhaný zázvor (nebo 1 lžička sušeného) 1 lžíce
česnek 2 stroužky
světlý třtinový cukr 2 lžíce
pálivá uzená paprika 1 lžíce
sladká uzená paprika 1 lžíce
římský kmín 1 lžička
Postup
1

Ingredience na marinádu smíchejte ve velké mělké nádobě.

2

Úprava kuřete do „motýla“: Položte kuře prsy na desku a nůžkami na drůbež nebo jinými silnými nůžkami či ostrým nožem vystřihněte páteř. Kost odstraňte a tlakem dolů z kuřete udělejte placku.

3

Obalte důkladně celé kuře v marinádě a nechte alespoň hodinu marinovat (nejlépe přes noc).

4

Předehřejte troubu na 180 °C. Položte kuře na alobalem nebo pečicím papírem vyložený pekáč prsy nahoru, pokapejte olivovým olejem a pečte 1 hodinu nebo dokud z masa nebude vytékat čistá šťáva. Poté volně pečínku přikryjte a nechte 10 minut odpočívat. Rozřízněte nebo rukama natrhejte kuře na části a podávejte s míchaným salátem a pečenými bramborovými klínky.

Videa

reklama

reklama