Pikantní kuřecí křidýlka polévaná pivem

Doba přípravy:
Počet porcí: 3–4
Pikantní kuřecí křidélka polévaná pivem  Foto:
Pikantní kuřecí křidélka polévaná pivem
Foto: archiv Billa

Oblíbená kuřecí křidýlka jsou hitem většiny grilovaček. Zkuste je tentokrát připravit pěkně pikantní s chilli papričkami, česnekem a tmavým pivem, které krásně zkaramelizuje a vytvoří úžasnou kůrčičku.

Suroviny
kuřecí křídla 12 ks
česnek 4 stroužky
tmavé pivo na polévání 1 lahev
Postup
1

Z oleje, prolisovaného česneku, nasekaných chilli papriček a grilovacího koření si připravte marinádu, kterou důkladně potřete křidélka ze všech stran. Nechte uležet nejlépe do druhého dne.

2

Grilujte za stálého otáčení a polévání pivem asi 45 minut. (Pokud grilujete v troubě, podložte maso alobalem a grilujte při 250 °C asi 35 minut.)

Pikantní kuřecí křidélka polévaná pivem  Foto:

Pikantní kuřecí křidélka polévaná pivem, foto: archiv Billa

Videa

reklama

reklama