Pikantní kuřecí játra

Doba přípravy:
Počet porcí: 6
Pikantní kuřecí játra Foto:
Pikantní kuřecí játra
Foto: isifa.com

Recept na úžasně chutná játra je velmi jednoduchý: ostrá sladko-kyselá omáčka, hodně česneku a uzená paprika. Nedělejte játra příliš dlouho – ztvrdnou a ztratí chuť.

Suroviny
olivový olej nebo máslo
cibule, jemně nasekaná 1 ks
česnek, nasekaný 4 stroužky
chilli paprička, nasekaná najemno 1 ks
uzená paprika 1 lžička
silné chutney 4 lžíce
oloupaná rajčata 410 g
čerstvě mletý černý pepř
Tabasco
kuřecí játra
červené víno 1/4 hrnku
Postup
1

Na oleji nebo másle poduste asi 5 minut cibuli.

2

Přidejte všechny ingredience, kromě jater a vína. Na mírném ohni vařte 15 minut, nebo dokud omáčka nezhoustne.

3

Zvyšte teplotu, přidejte játra a víno a při vysoké teplotě vařte asi 2 minuty. Dobře promíchejte a vařte další 3 minuty na mírném ohni.

4

Sundejte z ohně, ochutnejte, dochuťte podle potřeby pepřem, sójovou omáčkou a Tabascem. Podávejte s pečivem jako předkrm nebo chuťovku.

Videa

reklama

reklama