Pikantní kuře se salátem

Doba přípravy:
Pikantní kuře se salátem Foto:
Pikantní kuře se salátem
Foto: profimedia.cz

Vzykoušejte pikantní variantu kuřecích prsíček. Základem je nechat maso co nejdéle marinovat, a pak se vám bude přímo rozplývat na jazyku. Doplňte ho salátem v netradiční podobě.

Suroviny
kuřecí prsíčka 500 g
Marináda:
nastrouhaný zázvor 1 lžíce
nasekaná červená chilli paprička 1 lžička
šťáva z 1 limetky
med 2 lžíce
nasekaný koriandr 3 lžíce
Na salát:
mrkev 2 ks
cuketa 1–2 ks
řapíkatý celer 1 stonek
nasekaný koriandr 2 lžíce
čerstvá máta 2 lžíce
Na zálivku:
šťáva z 1 limetky
sezamový olej 1 lžíce
sůl
Postup
1

Z masa odstraňte šlachy a nakrájejte je na asi 2 cm široké proužky. V mělké míse smíchejte všechny ingredience na marinádu, přidejte kuře, vše dobře promíchejte, přikryjte a nechte marinovat alespoň 2 hodiny, nejlépe pak přes noc.

2

Na středně horké pánvi opékejte kuřecí maso ve 2 várkách 2–3 minuty, občas zamíchejte a přidejte marinádu, aby byly kousky masa vždy obalené. Podávejte teplé se stužkovým salátem.

3

Stužkový salát: oškrabejte 2 středně velké mrkve a potom je širokou škrabkou nastrouhejte na široké a dlouhé „stužky“. Totéž udělejte s 1–2 cuketami a 1 stonkem řapíkatého celeru. Stužky promíchejte ve velké míse spolu se 2 lžícemi nasekaného koriandru a 2 lžícemi nasekané čerstvé máty.

4

Zálivka: šťávu z jedné velké limety (nebo menšího citronu) vyšlehejte spolu s 2 lžícemi slunečnicového oleje, 1 lžící sezamového oleje, 1 lžičkou nasekané červené chilli papričky a dochuťte solí a pepřem. Vmíchejte do zeleninového salátu.

Pikantní kuře se salátem Foto:

Pikantní kuře se salátem, foto: Profimedia.cz

Videa

reklama

reklama