Pikantní kuře s rajčaty a ananasem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Pikantní kuře s rajčaty a ananasem Foto:
Pikantní kuře s rajčaty a ananasem
Foto: archiv Gurmet

Připravte si pikantní kuře a doplňte ho sladkou chutí ananasu a loupaných rajčat.

Suroviny
kuřecí prsní řízky 4 ks
olivový olej 3 lžíce
červená cibule 1 ks
malá čerstvá chilli paprička 1 ks
čerstvý ananas 1/4 ks
máslo 50 g
loupaná rajčata Valfrutta 1 konzerva
krupicový cukr 1 špetka
sůl
Postup
1

Maso očistěte a lehce naklepejte. Na pánvi rozpalte olej a řízky na něm opečte po každé straně asi 3–5 minut dozlatova. Přesuňte je na nahřátý talíř, osolte a odložte stranou na teplé místo (talíř postavte na rendlík s mírně vroucí vodou).

2

Cibuli oloupejte a nakrájejte na dílky. Papričku omyjte, osušte, rozřízněte, odstraňte z ní semínka a nakrájejte ji na šikmé řezy. Máte-li celý ananas, oloupejte ho, rozkrojte, odstraňte z něj tuhý střed a čtvrtinu plodu nakrájejte na kostky o velikosti 1,5 x 1,5 cm.

3

Do pánve s výpekem přidejte máslo a na mírném ohni je nechte zpěnit. Pak do něj přisypte cibuli a za stálého míchání ji lehce osmažte do světle žluta. Přidejte nakrájený ananas a opečte ho po všech stranách dozlatova. Přisypte rajčata a lehce je rozmělněte vařečkou. Vhoďte nakrájenou chilli papričku, oslaďte, osolte a opepřete. Přidejte opečené řízky a pomalu je duste pod pokličkou asi 15 minut.

4

Hotové řízky přesuňte na prkénko a každý v polovině šikmo překrojte. Pak je rozložte na talíře a přelijte omáčkou. Podávejte s vařenou rýží nebo bagetou.

5

Prima tip: Zbylý ananas můžete použít do dezertu.

Gurmet  Vaše škola vaření

Gurmet - archiv II.Měsíčník Gurmet (dříve Chef Gurmán) patří mezi nejlepší tuzemské časopisy o vaření už řadu let. Jeho velkou předností jsou vlastní recepty z dostupných surovin a s dobře vysvětleným postupem (některé krok za krokem), které pro focení připravují zkušení foodstylisté. Jsou tedy prověřené a všechny opravdu fungují! Za dlouhou dobu svého trvání Gurmet disponuje velkým archivem receptů, ze kterého pro vás pravidelně vybíráme ty nejlepší!

V aktuálních vydáních Gurmetu najdete řadu rubrik s klasickými či moderními tuzemskými i zajímavými regionálními pokrmy. Kromě domácích časopis představuje také jídla ze světových kuchyní (letos odstartoval projekt Gurmet kolem světa) a nezapomíná ani na zdravou výživu nebo vaření s dětmi a pro děti. Obsah Gurmetu doplňují zajímavé informace o známých, méně známých a sezonních surovinách, gastronomických trendech, dobrých restauracích či novinkách na trhu. Nenašli jste informaci, která vás zajímá? Ptejte se, odpověď najdete v poradně. S Gurmetem můžete také vyhrát v soutěžích nebo získat odměnu za dopis či výhodné předplatné. Přihlásit se můžete rovněž na kurzy vaření, které časopis pořádá každý měsíc (více na www.igurmet.cz).

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

Videa

reklama

reklama