Pikantní křidýlka teriyaki

Doba přípravy:
Počet porcí: 4–6
Pikantní křidýlka teriyaki Foto:
Pikantní křidýlka teriyaki
Foto: Johana Pošová

Výrazná a pikantní omáčka doda křidýlkům patřičný švih, takže po obíračce budete olizovat nejen prsty, ale i za ušima.

Suroviny
kuřecí křídla 24 ks
sůl
pražená sezamová semínka
čerstvý koriandr
Na omáčku:
grapefruitová šťáva 250 ml
omáčka hoisin 75 ml
rajčatové pyré nebo kečup 75 ml
rýžový ocet 75 ml
příírodní krupicový cukr 70 g
čerstvá červená chilli paprička 2 ks
česnek 5 stroužků
kousek čerstvého zázvoru
Postup
1

Na omáčku promíchejte v kastrolu sójovou omáčku, grapefruitovou šťávu, omáčku hoisin, pyré nebo kečup, rýžový ocet, cukr, chilli papričky, česnek a zázvor a uveďte do mírného varu. Vařte asi 20 minut, až omáčka zhoustne.

2

Troubu předehřejte na 200 °C. Z křidýlek odkrojte zašpičatělé konce a v kloubech je nařízněte a trochu zploštěte. Hojně je osolte, opepřete a v jedné vrstvě rozložte na plech.

3

Křidýlka pečte asi 20 minut, až se kůže vypeče. Pomocí kleští je pak namáčejte v připravené omáčce a vraťte do trouby. Pečte je ještě 15 až 20 minut, až získají hezký lesk a budou propečená. Podávejte je zbylou omáčkou k namáčení, případně posypaná praženými sezamovými semínky a nakrájeným koriandrem.

Pikantní křidýlka teriyaki Foto:

Pikantní křidýlka teriyaki, foto: Johana Pošová

Videa

reklama

reklama