Pikantní krevety s citrusovou omáčkou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
 Pikantní krevety s citrusovou omáčkou Foto:
Pikantní krevety s citrusovou omáčkou
Foto: isifa.com

Dejte krevetám říz díky pikantní marinádě, která je promění v chuťový zážitek. A to i úpravou na grilu, která dodá kouřovou příchuť.

Suroviny
česnek 1 stroužek
feferonka 1 ks
bazalka 4 lístky
rozmarýn 1 menší větvička
oregano 2 větvičky
olivový olej 4 lžíce
worcesterová omáčka 1 lžíce
hořčice 1 lžička
pálivá paprika 1 lžička
limetová šťáva 6 lžic
sůl 1 špetka
cayenský pepř 1 špetka
větší oloupané krevety (asi 400g) 20 ks
citronová marmeláda 1 lžíce
nasekaná bio limetová kůra 1 lžíce
cukr 1 špetka
Postup
1

Oloupejte česnek, feferonku rozřízněte napůl, vyškrábejte jadérka, omyjte a oboje najemno nasekejte. Bylinky opláchněte, vytřepejte do sucha a najemno nasekejte.

2

Rozpalte olej a na něm krátce poduste česnek a feferonky. Vmíchejte bylinky, worcesterovou omáčku, hořčici, papriku a 2 lžíce limetové šťávy. Omáčku ochuťte solí a cayenským pepřem a nechte povařit. Potom ji odstavte a nechte vychladnout.

3

Mezitím opláchněte krevety, osušte je, vložte do vychladlé omáčky a přiklopené je nechte nejméně 1 hodinu marinovat.

4

Citronovou marmeládu smíchejte se zbylou limetovou šťávou a limetovou kůrou, dochuťte solí a cukrem.

5

Nechte krevety trochu okapat, navlékněte je na grilovací jehly a grilujte asi 3 minuty z každé strany. Podávejte s citronovo-limetovou omáčkou.

 Pikantní krevety s citrusovou omáčkou Foto: isifa.com

Pikantní krevety s citrusovou omáčkou. Foto: isifa.com

 

Videa

reklama

reklama