Pikantní krevetová bruschetta

Doba přípravy:
Počet porcí: 4-6
Pikantní krevetová bruschetta  Foto:
Pikantní krevetová bruschetta
Foto: Karel Kaše

Italská kuchyně je jednoduchá, takže tento recpet zvládnete za pár minut i doma. Až ochutnáte, budete se cítit jako v luxusní restauraci. Základem jsou ovšem kvalitní suroviny, zvlášť na krevetách se nevyplatí šetřit.

Suroviny
bílé pečivo, italský chléb
krevety oloupané, nepředvařené 500 g
česnek 150 g
čerstvý zázvor 150 g
pažitka 10 g
chilli papričky 50 g
máslo 30 g
citronová šťáva
rukola
Postup
1

Česnek a zázvor nakrájíme na tenké plátky a orestujeme na oleji na pánvi do zlatova. Pozor, nesmí zhnědnout, jinak by zhořkly.

2

Na jemno nasekáme pažitku a chilli papričky bez semínek a přidáme spolu s krevetami na pánev. SPolečně restujeme, dokud krevety hezky nezrůžoví.

3

Zjemníme kouskem másla a přidáme citronovou šťávu podle naší chuti.

4

Směs krevet se sosem a šťávou servírujeme na opečený chléb, který předem rozpečeme v troubě do křupava.

5

Na závěr ozdobíme pár snítky rucoly a plátky citronu na dochucení.

Pikantní krevetová bruschetta  Foto: Karel Kaše

Pikantní krevetová bruschetta podle šéfkuchaře restaurace Marina Grosseto, Foto: Karel Kaše


GROSSETO Marina Ristorante: Alšovo nábřeží, 110 00 Praha 1 – Staré město; www.grosseto.cz/marina

Videa

reklama

reklama