Pikantní kachna s rebarborou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Pikantní kachna s rebarborou Foto:
Pikantní kachna s rebarborou
Foto: isifa.com

Rebarboru nemusíme používat jen do sladkých koláčů a buchet, ale skvěle se hodí i k masu. S kachnou je naprosto dokonalá.

Suroviny
kachní prsa 2 ks
čínské koření pěti vůní v prášku 2 lžíce
máslo 30 g
rebarbora, nasekaná 350 g
červený vinný ocet 4 lžíce
krupicový cukr 4 lžíce
badyán 1 hvězdička
Postup
1

Kůži kachny nařízněte křížem krážem a do zářezů vetřete koření. Rozehřejte pánev, a když bude horká, položte kachní prsa kůží dolů. Na střední teplotě opékejte 4–5 minut, dokud nezačne z kůže vytékat tuk. Potom obraťte a pečte další 3–5 minut, podle toho, jak chcete mít maso propečené. Odstavte z plotny asi na 5 minut, zatímco budete vařit rebarboru.

2

V hrnci nechte rozpustit máslo, přidejte rebarboru a vařte asi 1 minutu, potom přidejte ocet, cukr a badyán, přiveďte do mírného varu a vařte, dokud nebude rebarbora měkká. Dochuťte podle libosti.

3

Kachní prsa nakrájejte a hned podávejte s rebarborovou omáčkou.

Pikantní kachna s rebarborou Foto: isifa.com

Pikantní kachna s rebarborou. Foto: isifa.com

 

Videa

reklama

reklama