Pikantní jehněčí hamburger

Doba přípravy:
Počet porcí: 6
Pikantní jehněčí hamburger Foto:
Pikantní jehněčí hamburger
Foto: All

Zdeněk Pohlreich ve své nové kuchařce nabízí nový pohled na humburgery. Vyzkoušejte šťavnaté jehněčí s aromatickým kořením zkombinované s osvěžující okurkovou omáčkou. Vůně grilu a dokonalé chutě jsou přímo ztělesněním léta!

Suroviny
mleté jehněčí maso 750 g
cibule 1 ks
čerstvý zázvor 2 cm velký kousek
česnek 2 stroužky
vejce 1/2 ks
mletý koriandr 1 lžíce
mletý římský kmín 1 lžíce
malé ciabatty 6 ks
salátové listy
Omáčka tzatziki:
salátová okurka 1/2 ks
bílý jogurt 150 ml
řecký jogurt 2 lžíce
čerstvá máta 1 lžíce
Postup
1

Do mísy dejte mleté maso, přidejte nadrobno nasekanou cibuli, česnek, chilli papričky a koření. Rukama vše zpracujte a promíchejte. Přidejte polovinu rozšlehaného vejce, strouhanku, sůl a pepř. Opět důkladně promíchejte.

2

Z připravené směsi vytvořte 6 stejně velkých bochánků, uložte je na tác nebo větší talíř a přikryjte mikrotenovou folií. Uložte je na hodinu do lednice.

3

Zatímco hamburgery odpočívají, připravte si omáčku tzatziki. V misce smíchejte nastrouhanou okurku zbavenou přebytečné vody s jogurty a nasekanou mátou. Ochutnejte a dle potřeby dochuťte.

4

Nyní připravte gril na přímé grilování a rozpalte ho na vysokou teplotu. Naolejujte rošt a dejte na něj hamburgery. Grilujte 5–6 minut z každé strany.

5

V poslední minutě přidejte na gril i rozkrojené ciabatty a zlehka je opečte.

6

Hotové hamburgery servírujte na opečených ciabattách spolu s listem salátu a omáčkou tzatziki.

Tento recept předvedl Zdeněk Pohlreich ve své televizní škole vaření. Další recepty, kuchařské fígle a jiné bonusové informace z pořadu Vařte jako šéf! najdete ZDE.

Vařte jako šéf!, Foto: Vařte jako šéf!

Škola vaření Zdeňka Pohlreicha

Chcete-li se skutečně naučit vařit, musíte umět něco víc, než jen recepty. Musíte znát kuchařské techniky a také suroviny.

V nové knize Zdeňka Pohlreicha se seznámíte s technikami přípravy vývarů, omáček, jak správně pracovat s masem a vejci. Opět nechybí oblíbená kapitola o grilování.

V kuchařce najdete více jak 70 osvědčených receptů.

 

 

 

Videa

reklama

reklama