Pikantní fazolkový salát

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Pikantní fazolkový salát Foto:
Pikantní fazolkový salát
Foto: isifa.com

Zelené fazolky jsou skvělá zelenina. Rozhodně ale pracujte s čerstvými, hezky jim odkrojte oba konce a pak už můžete kouzlit. Třeba tento pikantní salát je dokonalá příloha ke steaku.

Suroviny
zelené fazolky 500 g
červené fazole 1 malá konzerva
cibule 2 ks
česnek 1 stroužek
prorostlý špek 150 g
olivový olej 3 lžíce
čerstvě namletý pepř
bylinkový ocet 4 lžíce
hořčice 1 lžička
Postup
1

Fazolky očistěte, omyjte, nakrájejte na malé kousky a v mírně vařící osolené vodě s bobkovým listem asi 20 minut vařte. Fazolky i červené fazole nechte okapat.

2

Cibuli i česnek oloupejte a spolu se slaninou nadrobno nakrájejte. Na pánvi rozpalte olej a opečte na něm špek do křupava. Přidejte cibuli a česnek a restujte dosklovata. Sundejte pánev z plotny, do směsi vmíchejte pepř, ocet, hořčici a dochuťte solí.

3

Marinádu promíchejte s fazolemi a nechte asi 2 hodiny odpočívat. Ještě jednou ochutnejte a můžete podávat.

Pikantní fazolkový salát Foto: isifa.com

Pikantní fazolkový salát. Foto: isifa.com

 

Videa

reklama

reklama