Pestré mini omelety

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Pestré mini omelety  Foto:
Pestré mini omelety
Foto: archiv Kikkoman

Omelety máme spojené především se snídaní, ale v této vylepšené verzi se zeleninou mohou sloužit i jako výborná lehká večeře.

Suroviny
Náplň:
pórek 1 ks
směs klíčků 100 g
žampiony 100 g
mrkev 1 ks
olej 1 lžíce
omáčka Kikkoman Wok 2–3 lžíce
Omelety:
vejce 6 ks
sójová omáčka Kikkoman 3 lžíce
čerstvě namletý pepř
olej 2 lžíce
Postup
1

Očistěte pórek, umyjte jej a nakrájejte na jemná kolečka. Omyjte klíčky. Žampiony očistěte a nakrájejte na plátky. Mrkev oloupete, omyjte a nakrájejte na jemné proužky. Rozehřejte olej, zeleninu poduste pod pokličkou, přidejte omáčku Wok a odkryté vařte zhruba 5 minut.

2

Vyšlehejte vajíčka se sójovou omáčkou a pepřem. Na pánvi rozpalte olej a na mírném ohni postupně usmažte osm malých omelet. Spodní strana by měla být zlatavá a vrchní strana lesklá. Omeletu naplňte zeleninou, přeložte a dle chuti podávejte s čerstvými bylinkami.

3

PRIMA TIP: Na přípravu omelet používejte výhradně čerstvá vajíčka.

Pestré mini omelety  Foto:

Pestré mini omelety, foto: archiv Kikkoman

Článek

Kikkoman - tradiční japonská omáčka  Foto:

Kikkoman - tradiční japonská přírodně fermentovaná omáčka

Sójová omáčka Kikkoman se vyrábí již po staletí podle tradičního japonského receptu a to procesem výhradně přírodní fermentace pouze ze čtyř přírodních surovin, kterými...
Videa

reklama

reklama