Pesto z grilovaných jarních cibulek

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Pesto z grilovaných jarních cibulek Foto:
Pesto z grilovaných jarních cibulek
Foto: S vášní pro jídlo

Jarní cibulky je potřeba na grilu ogrilovat ze všech stran co nejvíce to jde, aby se narušila jejich štiplavost a zůstala zajímavá sladká chuť. Pesto z jarních cibulek je dost netradiční chuti, zvláštně krémové až majonézové, a podmanivé, hodí se na těstoviny nebo třeba k bramborám.

Suroviny
jarní cibulky 2 ks
olej 2 lžíce
citronová šťáva 2 lžíce
vlašské ořechy 1 hrst
nastrouhaný parmazán 1 hrst
medvědí česnek (nebo 1 stroužek klasického česneku) 4 listy
Postup
1

Jarní cibulky ogrilujte řádně ze všech stran, jak nejvíce to jde, aby se ještě cibulka nezačala připalovat.

2

Pak cibulku pokrájejte na kousky a spolu s ostatními ingrediencemi rozmixujte ponorným mixérem nahrubo. Pokud by pesto bylo příliš suché, je dobré přidat trochu oleje a citronové šťávy.

Pesto z grilovaných jarních cibulek Foto:

Pesto z grilovaných jarních cibulek Foto:

Pesto z grilovaných jarních cibulek, foto: S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo Foto: S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světa připravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!

Videa

reklama

reklama