Pesto s medvědím česnekem

Doba přípravy:
Pesto z medvědího česneku Foto:
Pesto z medvědího česneku
Foto: Thinkstock

Období, kdy je medvědí česnek v té správné kondici, je poměrně krátké. Pokud si ze sklizených listů připravíte pesto, uchováte si chuť a vůni této jarní byliny o něco déle.

Suroviny
česnek medvědí velký svazek
piniové nebo kešu oříšky hrst
olivový olej 3–4 lžíce
sůl
Postup
1

Medvědí česnek umyjte. Rozmixujte listy s oříšky za postupného přidávání oleje. Poté přidejte najemno nastrouhaný parmezán a dochuťte lehce solí.

2

Pesto můžete skladovat v lednici zakápnuté olivovým olejem nebo ho rovnou použít. Výborné je s čerstvými těstovinami nebo na topinky.

Videa

reklama

reklama