Peruánská polévka s hovězím masem

Doba přípravy:
Počet porcí: 10–12
Peruánská polévka s hovězím masem  Foto:
Peruánská polévka s hovězím masem
Foto: Marek Kučera

Jihoamerická kuchyně se málokdy objeví na našich stolech – můžete to napravit pomocí téhle skvělé hutné hovězí polévky. Na rozdíl od té naší je připravená bleskurychle.

Dává plně vyznít tamnímu skvělému hovězímu, i z levnějších kousků, jako je tzv. pupek či veverka, se dají připravit minutky, pokud je maso kvalitní a dobře odleželé.

Vyzkoušejte i další recepty na zajímavé polévky z celého světa! Najdete je v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH:

Článek

Podzimní číslo časopisu Prima FRESH  Foto:

Vychutnejte si pestrý podzim s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Podzimní číslo časopisu Prima FRESH nabízí téměř 80 nových receptů, které vás provedou pestrým obdobím podzimu. Najdete ho v prodeji už od středy 13. září!
Suroviny
silný hovězí vývar 3 litry
voda 1,5 litru
olivový olej 1 lžíce
česnek nakrájený nahrubo 3–4 stroužky
kukuřice (zrnka) 200 g
hrášek 200 g
mrkev nakrájená na kostičky 200 g
velké brambory nakrájené na kostičky 3 ks
hovězí flank steak, nakrájený na malé kousky 1 kg
čerstvý špenát 500 g
čerstvý bílý sýr nakrájený na kostičky 250 g
sůl a čerstvě namletý pepř
krátké těstoviny 200 g
Postup
1

V hodně velkém hrnci uveďte do varu vývar s vodou.

2

Ve velké pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje a osmažte na něm česnek dozlatova. Snižte příkon, přidejte špenát, promíchejte, až zavadne. Přidejte bazalku a také promíchejte, až zavadne. Směs pak rozmixujte s jednou třetinou čerstvého sýra.

3

Až bude vývar vřít, přidejte do něj maso, hrášek, mrkev, brambory a kukuřici. Povařte 5 minut, přidejte těstoviny, vařte asi 7 minut, až budou těstoviny na skus, pak polévku odstavte, vmíchejte do ní špenátové pyré s bazalkou a zbytek bílého sýra.

Peruánská polévka s hovězím masem  Foto: Peruánská polévka s hovězím masem; foto: Marek Kučera

Článek

Polévková cesta kolem světa Foto:

TOP 10: Polévková cesta kolem světa

V Čechách jsou polévky velmi oblíbené a servírují se místo předkrmu před hlavním jídlem nebo jako sytý samostatný pokrm. Na polévky si ale potrpí i v mnoha dalších zemích....

Videa

reklama

reklama