Perlička s omáčkou z hub

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Perlička s omáčkou z hub Foto:
Perlička s omáčkou z hub
Foto: Hermína / Prima

Perlička zas tak často v jídleních lístcích a na našich stole neobjevuje. Je to ale velká škoda! Je výborná a skvěle ladí s houbovou omáčkou.

Sledujte novou kulinární show Teď vaří šéf! se Zdeňkem Pohlreichem každou neděli od 18.00 na Primě!

Všechny recepty z 11. dílu s tématem PERNATÁ DRŮBEŽ najdete v novém speciálu, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

Suroviny
celá perlička
nové koření
bílé víno
hlíva královská
cibule
česnek 2 stroužky
sůl
tymián
petrželka
Postup
1

Perličku ze všech stran i zevnitř osolte a opepřete. Nohy překřížte a svažte provázkem. Kůži na prsou uvolněte (vsuňte pod ní ruku, čímž se kůže krásně oddělí od masa).

2

Na tenké plátky nakrájejte slaninu a vložte ji pod kůži perličky.

3

Do pekáče nakrájejte pár plátků slaniny, pár kousků hlívy královské, cibuli, dva stroužky česneku, přidejte snítku tymiánu, divoké koření – bobkový list, pár kuliček nového koření a celého pepře. Zalijte asi 2 dl bílého vína, vložte perličku.

4

Pekáč přikryjte poklicí, dejte do předehřáté trouby na 160 °C a zvolna pečte asi 40 minut, poté perličku otočte a pečte dalších 15 minut.

5

Po upečení perličku vyndejte z pekáče a přikryjte ji alobalem. Omáčku přelijte do kastrůlku a chvilku povařte, aby se mírně zredukovala. Přihoďte do ní nasekanou petrželkou a pár lístků máty. Odstraňte vše nejedlé (větvičku tymiánu, koření).

6

Perličku rozporcujte a podávejte s redukovanou omáčkou.

Perlička s omáčkou z hub Foto:

Perlička s omáčkou z hub Foto:

Perlička s omáčkou z hub                                                                            Foto: Hermína / Prima

Nechte se inspirovat naším SPECIÁLEM  cukroví:

Videa

reklama

reklama