Perfektní hranolky z trouby

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Perfektní hranolky z trouby  Foto:
Perfektní hranolky z trouby
Foto: L.A. CREATIVE FOOD

Techniku dokonalých hranolků zdokonalilo i několik současných kulinárních hvězd včetně Jamie Olivera. Cílem je zajistit perfektně křupavé a uvnitř vláčné hranolky, které nebudou nasáklé olejem. Trik? Brambory lehce předvařit a citlivě pracovat s termostatem trouby.

Suroviny
moučné brambory, nakrájené na buclaté hranolky 1 kg
sůl
případně další dochucovadla, jako je rozmarýn, česnek, paprika – podle vaší chuti
Postup
1

Troubu předehřejte na 200 °C a dejte vařit velký hrnec s vodou. Jakmile voda začne vřít, osolte ji, přidejte hranolky a povařte je zhruba 4 minuty, aby byly ještě lehce nedovařené.

2

Hranolky sceďte a propláchněte studenou vodou, aby se přestaly vařit. Nechte je dobře osušit na utěrce a pak je v míse promíchejte s olejem a solí, případně dalšími dochucovadly.

3

Přesuňte je na plech lehce potřený olejem a pečte asi 15 minut. Plech vyjměte, hranolky promíchejte a pečte je ještě 10 minut. Pak troubu přepněte na gril a hranolky grilujte asi 5 minut, až krásně zezlátnou.

Perfektní hranolky z trouby  Foto:

Perfektní hranolky z trouby, foto: L.A. CREATIVE FOOD

Videa

reklama

reklama