Penne s máslovou dýní a kozím sýrem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Penne s máslovou dýní a kozím sýrem Foto:
Penne s máslovou dýní a kozím sýrem
Foto: isifa.com

Vyzkoušejte recept na těstoviny s máslovou dýní, která má skvělou oříškovou chuť. Dokonale k ní pasuje kombinace s voňavou šalvějí a výrazným kozím sýrem.

Suroviny
olej 2 lžíce
oloupaná a nasekaná cibule 1 ks
česnek, oloupaný a nasekaný 1 stroužek
sušené chilli papričky nebo floky 1 lžička
máslový dýně, oloupaná, s vybranými semínky a nasekaná na kostičky (původní váha asi 800 g) 1 ks
horký drůbeží nebo zeleninový vývar 400 ml
penne 300 g
šalvějové lístky asi 20 ks
rostlinný olej 3 lžíce
kozí sýr 125 g
opražené piniové oříšky 2 lžíce
sůl
čerstvě namletý černý pepř
Postup
1

Na velké pánvi rozehřejte olej na střední teplotu a poduste na něm asi 5 minut cibulku. Přidejte česnek, kostičky dýně a vývar. Na malém ohni vařte asi 15 minut, dokud dýně nezměkne a vývar se téměř všechen neabsorbuje.

2

Mezitím vařte asi 8–10 minut v osolené vodě penne a opečte na pánvi s olejem šalvějové lístky. Ty pak vysušte na kuchyňském papíru, penne slijte, nechte okapat a pak je vmíchejte do dýňové směsi.

3

Těstoviny podávejte v nahřátých miskách, posypte je na kousky nalámaným sýrem, piniovými semínky, opraženými šalvějovými lístky a dochuťte solí a pepřem. Můžete ještě pokapat šalvějovým olejem, který zbyl v pánvi.

Penne s máslovou dýní a kozím sýrem Foto: isifa.com

Penne s máslovou dýní a kozím sýrem. Foto: isifa.com

 

Videa

reklama

reklama