Penne a la margherita

Doba přípravy:
Počet porcí: 4–6
Penne á la margherita Foto:
Penne á la margherita
Foto: All

Receptů na těstoviny není nikdy dost :) Připravte si tyto svěží těstoviny s rajčaty, mozzarellou a hromadou bazalky!

Suroviny
těstoviny penne 450 g
máslo, nesolené 2 lžíce
česnek, prolisovaný 1 lžíce
sůl 1/2 lžičky
chilli vločky 1/4 lžičky
mouka 2 lžíce
mléko 2 a 1/2 hrnku
čerstvě namletý černý pepř 1/4 lžičky
parmazán, nastrouhaný 1/2 hrnku
cherry rajčata, napůl 2 hrnek
mozzarella kuličky 12–15 ks
lístky čerstvé bazalky, na proužky 1/2 hnku
Postup
1

Nejdřív uvařte těstoviny. Do velkého hrnce s vodou přisypejte lžíci soli a uvařte podle návodu al dente (cca 10–11 minut).

2

Mezitím co se těstoviny vaří, rozpusťte v pánvi 2 lžíce másla, přidejte česnek, tymián, 1/2 lžičky soli a chilli vločky.

3

Restujte asi minutu, poté zasypejte moukou a rozmíchejte v pastu. Pomalu vmíchejte mléko.

4

Přiveďte k varu a pomalu nechte probublávat, poté snižte plamen a vařte do zhoustnutí, asi 5 minut.

5

Přidejte namletý pepř a případně dochuťte. Jakmile bude omáčka dostatečně hustá, sundejte pánev z plamene, přisypejte parmazán a promíchejte.

6

Sceďte těstoviny, vraťte je do hrnce a zalijte připravenou omáčkou. Promíchejte, přidejte cherry rajčata, mozzarellu a bazalku. Opět promíchejte a podávejte.

Videa

reklama

reklama