Penne faraglioni dell’ Enfola – Pasta z Enfoly

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Pasta z Enfoly Foto:

Kalamáry jsou jedna ze základních ingrediencí italské kuchyně. Nebojte se je používat, odmění vás výtečnou chutí a zajímavou strukturou.

Suroviny
kalamáry 250 g
nepitella
česnek 2 stroužky
feferonka 1 ks
pepř čerstvě mletý
těstoviny penne 400 g
Postup
1

Kalamáry očistěte, odstraňte kosti a nakrájejte na malé kousky.

2

V pánvi na oleji orestujte česnek nakrájený na plátky, přihoďte kalamáry a nasekanou feferonku. Cherry rajčátka rozpulte a přidejte do pánve spolu s bylinkami – s lístky bazalky, máty a nepitelly (nepitella je druh bylinky, která svou chutí připomíná směs oregana, majoránky a máty). Dochuťte čerstvě mletým pepřem.

3

Penne uvařte v osolené vodě do podoby “al dente” na skus. Promíchejte se směsí v pánvi. Můžete podávat ozdobené čerstvými bylinkami.

Videa

reklama

reklama