Pečínka na česneku s houbami

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Pečínka na česneku s houbami Foto:
Pečínka na česneku s houbami
Foto: Gurmet

Houby by byly dobré i samotné, ale když jich nasbíráte dost, promění obyčejný kus vepřového v hluboký chuťový zážitek. Za vydatné pomoci česneku, samozřejmě.

Suroviny
vepřová krkovice vcelku 1 kg
sádlo 1 lžíce
cibule 1 kus
česnek 2 palice
lesní houby 2–3 hrsti
sůl
čerstvě namletý pepř
Postup
1

Maso osolte, opepřete a dejte spolu se sádlem, nahrubo nakrájenou cibulí a celým překrojeným česnekem do remosky nebo do trouby. Podlijte sklenkou vody a pečte asi 1 hodinu.

2

Občas zkontrolujte, zda se všechna šťáva nevypekla. Pokud ano, podlijte vždy trochou horké vody a maso přelévejte výpekem.

3

K téměř měkkému masu přidejte nakrájené houby a společně pečte ještě asi 30 minut, až bude maso měkké. Podávat ho můžete s rýží, čerstvým chlebem či bramborami nebo knedlíky. Doplňte čerstvým zeleným salátem.

Gurmet - letní dvojčísloČasopis Gurmet - nejlepší škola vaření!

V letním dvojčísle Gurmetu najdete na téměř 150 stranách lehká letní jídla na každý den v týdnu, tradiční předpisy z krásných Orlických hor či nejlepší ovocné knedlíky včetně postupu krok za krokem.

S dětmi si připravíte osvěžující nanuky, můžete si zavařit letní úrodu nebo strávit příjemné chvíle u grilu s nevšedními recepty. Najdete tu jednoduché vaření na chatě a krásné recepty na využití lesních plodů či nových brambor. Na dovolenou zvou španělské speciality nebo saláty zvučných jmen, zatímco zdravá jídla z různých druhů mouky a takzvaných superpotravin vás okouzlí i svou chutí.

 

Videa

reklama

reklama