Pečený žampionový salát s kozím sýrem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Pečený žampiónový salát s kozím sýrem Foto:
Pečený žampiónový salát s kozím sýrem
Foto: isifa.com

Není salát jako salát. Tento je díky žampionům a slanině natolik vydatný, že vám s pár krajíci opečeného chleba bude stačit i jako lehčí hlavní chod.

Suroviny
středně velké hnědé žampiony 800 g
mořská sůl
kozí sýr 100 g
rukola 200 g
uzená slanina 300 g
vlašské ořechy 50 g
kváskový chléb 6 krajíců
Na zálivku:
česnek 2 stroužky
červený vinný ocet 2 lžičky
olivový olej 1/3 hrnku
Postup
1

Předehřejte troubu na 200 °C. Žampiony dejte na pekáč, pokapejte olivovým olejem, ochuťte, do kloboučků dejte sýr, posypte čerstvým tymiánem a pečte 7–10 minut.

2

Zálivka: V malé misce spolu vyšlehejte ocet z červeného vína a česnek, potom pomalu přidávejte olivový olej a šlehejte, aby se vše spojilo. Dochuťte.

3

Podávání: Rukolové lístky rozložte na talíř, na ně rozložte žampiony, posypte opečenou slaninou nakrájenou na nudličky a opraženými ořechy a zakapejte zálivkou. Podávejte s rozpečeným chlebem.

Pečený žampiónový salát s kozím sýrem Foto:

Pečený žampionový salát s kozím sýrem                                                                       Foto: isifa.com

Videa

reklama

reklama