Pečený losos ve sladko-pikantní omáčce

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Pečený losos ve sladko-pikantní omáčce Foto:
Pečený losos ve sladko-pikantní omáčce
Foto: All

Pokud chcete vyzkoušet pečeného lososa trochu jinak, rozhodně vám doporučujeme tento recept. Chutná opravdu božsky:)

Suroviny
med 2 lžíce
rýžový ocet 1 lžíce
omáčka Sriracha 1 lžíce
čerstvý zázvor, nastrouhaný 1 lžíce
česnek, prolisovaný 1 lžíce
filet lososa, nakrájený na 4 ks celkem cca 450 g
sezamový olej 1 a 1/2 lžičky
čerstvá jarní cibulka, pokrájená 2 lžíce
Postup
1

V plastovém pytlíku se zipem smíchejte sójovou omáčku, med, ocet, srirachu, zázvor a česnek.

2

Poté přidejte lososa, jemně zatřepte, aby se kousky obalily marinádou a dejte do lednice alespoň na 1 hodinu.

3

Kusy ryby vyndejte z pytlíku, marinádu si schovejte. Rozehřejte pánev na středně vysokém plameni a vlijte sezamový olej.

4

Pokryjte jím celé dno pánve a vložte lososa. Opečte dohněda, měly by stačit 2–3 minuty.

5

Otočte a opékejte další 2 minuty. Snižte plamen a vlijte do pánve uschovanou marinádu.

6

Přikryjte pokličkou a povařte ai 4–5 minut.

7

Hotovou rybu zasypejte jarní cibulkou (nebo sezamovými semínky) a podávejte s rýží.

Pečený losos ve sladko-pikantní omáčce 2 Foto: Pečený losos ve sladko-pikantní omáčce; foto: rasamalaysia.com

Videa

reklama

reklama