Pečený losos na kuskusovém salátu

Doba přípravy:
Počet porcí: 1
Pečený losos na kuskusovém salátu  Foto:
Pečený losos na kuskusovém salátu
Foto: Vařte zdravě jako my

Losos je v našich končinách momentálně vůbec nejoblíbenější ryba. Není divu, má skvělou chuť a je velmi snadná na přípravu. Opečené filety doplňte lehkým salátem z kuskusu a zeleniny a za pár minut máte dokonalou letní večeři na stole.

Suroviny
filet z lososa 110 g
vařený kuskus 60 g
jadérka z granátového jablka 30 g
řapíkatý celer 40 g
mrkev 50 g
olivový olej na salát 5 g
citronová šťáva a kůra
sůl
čerstvě namletý pepř
Postup
1

Lososa pokapejte citronovou šťávou, osolte a opepřete. Na olivovém oleji opečte dozlatova.

2

Uvařený kuskus smíchejte s jadérky, na kousky nakrájeným celerem, nastrouhanou mrkví a ochuťte solí, pepřem, olivovým olejem a citronovou šťávou i kůrou. Vmíchejte nasekané bazalkové listy.

3

1 porce obsahuje: 1578 kJ / 376 kcal; bílkoviny: 30 g, sacharidy: 22 g, tuky: 18 g

Pečený losos na kuskusovém salátu  Foto:

Pečený losos na kuskusovém salátu, foto: Vařte zdravě jako my

 

Vařte zdravě jako my Foto:

Vařte zdravě jako my

Nejoblíbenější dietní recepty

Může být zdravý životní styl zábava? Ano. A dá se vařit zdravě a dietně tak, aby vám jídlo vykouzlilo na tváři úsměv? Ano. Zkuste to jako Kristýna Ostratická a Petra Lamschová, které se o to snaží již několik let v magazínu Dieta a vždy se u toho pobaví a nasmějí.

Kristýna miluje netradiční kombinace zdravých chutí, Petra zase saláty a maso. A tak pro vás připravily výběr toho nejlepšího, co spolu uvařily, umixovaly a upekly. A přidaly ještě něco ze své kuchyně. Dochutily to vše dobrou náladou, dokořenily smíchem – a zdravá kuchařka plná skvělých receptů je tu. Zkuste vařit a ochutnávat s nimi.

Vydalo nakladatelství Mladá Fronta, 184 stran, 279 Kč

Videa

reklama

reklama