Pečený králík se slaninou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Pečený králík se slaninou  Foto:
Pečený králík se slaninou
Foto: L. A. CREATIVE FOOD

Tahle lahůdka venkovských hospodářství se uplatní i na nejvybranějším menu. Zvlášť na tom velikonočním...

Suroviny
králík 1 ks nebo 4 stehna
anglická slanina nebo uzený bůček 200 g
trocha olivového oleje
cibule 2–3 ks
česnek 1 ks
špenát 500 g
máslo 2 lžíce
sůl
čerstvě namletý pepř
Postup
1

Králíka naporcujte, opláchněte a osušte. Obalte ho plátky slaniny nebo slaninu nakrájejte na kostičky a dejte do pekáče. Zakapejte olejem a vložte do trouby předehřáté na 200 °C. Maso nechte ze všech stran opéct, pak k němu přidejte oloupanou a nakrájenou cibuli a česnek, vše lehce osolte a opepřete.

2

Teplotu trouby snižte na 170 °C, králíka přikryjte a pečte asi 1 hodinu, až bude maso krásně křehké. Občas ho přelejte vypečenou šťávou.

3

Ke konci pečení pekáč odkryjte a nechte maso trochu zezlátnout. Opláchnutý špenát vsypte na rozpuštěné máslo, trochu osolte a krátce poduste – nechte špenát jen trochu zavadnout. Dochuťte ho solí, pepřem a případně rozdrceným česnekem.

4

Králíka podávejte se špenátem, vařenými bramborami, noky či bramborovými knedlíky.

Pečený králík se slaninou  Foto:

Pečený králík se slaninou, foto: L. A. CREATIVE FOOD

Další originální velikonoční recepty najdete v novém čísle časopisu Prima FRESH, které je právě v prodeji:

Článek

Prima FRESH jaro 2015  Foto:

Přivítejte jaro s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Jaro se nezadržitelně blíží a všichni milovníci jídla nedočkavě vyhlížejí úrodu čerstvých dobrot. Nejinak je tomu u nás v redakci, proto jsme pro vás připravili nové číslo...
Videa

reklama

reklama