Pečený hovězí krk na víně s domácími gnocchi

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Pečený hovězí krk na víně s domácími gnocchi  Foto:
Pečený hovězí krk na víně s domácími gnocchi
Foto: FTV Prima/Tomáš Svoboda

V druhé epizodě kulinární show Pečeme podle hvězd připravila Iva Janžurová se Sabinou Remundovou svou vyhlášenou svíčkovou. Kuchaře Martina Kincla to inspirovalo k přípravě výtečné hovězí pečínky na víně se švestkovými povidly a domácími gnocchi z pečených brambor.

Novou kulinární show sledujte každou neděli v 16.10 na Primě! Všechny recepty a bonusové materiály z pořadu Pečeme podle hvězd najdete ve speciálu:

Suroviny
hovězí krk nebo hovězí brisket 800 g
mrkev 1 ks
cibule 1 ks
povidla 3 lžíce
česnek 3 stroužky
čerstvý rozmarýn 1 snítka
červené víno 100 ml
Gnocchi:
středně velké brambory 800 g (po upečení 600 g)
vejce 2 ks
mořská sůl (pod brambory) cca 1 kg
Postup
1

Hovězí krk osolte, opepřete a opečte na oleji zprudka ze všech stran. Česnek nakrájejte na plátky, mrkev, cibuli, řapík na kostičky. Maso vyjměte z pánve a na výpeku krátce orestujte cibuli s česnekem. Poté přidejte nakrájenou mrkev s řapíkatým celerem, tymián, rozmarýn, povidla a zalijte červeným vínem.

2

Přidejte již opečené maso, podlijte 200 ml vody a přiklopte poklicí nebo alobalem. Dejte péct do trouby rozpálené na 150 stupňů po dobu cca 3,5 hodiny, maso v průběhu pečení kontrolujte a podlévejte trochou vody.

3

Brambory omyjte a vložte na pekáč s mořskou solí. Pečte v troubě společně s masem doměkka cca 40 minut. Poté brambory oloupejte a získaných 600 g smíchejte s vejci a hladkou moukou. Vypracujte těsto, z něhož připravte noky, které vařte ve vroucí osolené vodě dokud nevyplavou. Noky sceďte a pokapejte olivovým olejem – neslepí se.

4

Upečené maso odklopte, vyjměte a šťávu propasírujte přes cedník a můžete podávat.

Pečený hovězí krk na víně s domácími gnocchi  Foto: Pečený hovězí krk na víně s domácími gnocchi; foto: FTV Prima/Tomáš Svoboda

Tento recept je z pořadu Pečeme podle hvězd, který můžete sledovat každou neděli od 16.10 na Primě. 

Všechny odvysílané epizody najdete na PrimaPLAY.

V druhé epizodě například odhalíte rodinné poklady z domácí kuchařky Ivy Janžurové a Sabiny Remundové. S diváky se podělily o skvělou svíčkovou a ořechový dort s ovocem.

Pečeme podle hvězd Foto: Pečeme podle hvězd; foto: FTV Prima/Tomáš Svoboda

Uložit

Uložit

Videa

reklama

reklama