Pečený česnek

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Pečený česnek Foto:
Pečený česnek
Foto: All

Přišla nečekaná návštěva? Nebo se vám nechce moc vařit, ale máte chuť na něco ukrutně dobrého? Upečte si česnek !

Česnek se používá do jídel jako výrazná přísada, která má nezaměnitelnou chuť i vůni. Ostrou chuť ale pečením česnek zcela ztratí, získá úplně jiný rozměr, je nasládlý a mírně oříškový, i vůně ztratí svou štiplavost. Po upečení jsou stroužky měkké tak, že jdou jednoduše natřít na krajíček čerstvého chleba s máslem. Pak už stačí jen posolit a neuvěřitelná dobrota je na světě. A je to vyzkoušené... Kdo to u vás ochutná poprvé, určitě bude chtít recept :)

Suroviny
česnek 4 palice
olivový olej 2 lžíce
sůl
Postup
1

Z palice česneku odřízněte vršek tak, aby z každého stroužku koukal alespoň malý kousek. Natrhejte alobal na větší čtverce, do každého posaďte jednu palici a lehce zakápněte olivovým olejem. Alobal zabalte a palice dejte na pekáček. V troubě vyhřáté na 180 ˚C pečte 45 minut. Potom alobal otevřete a nechte palice ještě 2 minuty pod grilem na plný výkon, až povrch lehce zezlátne.

2

Servírujte s čerstvým pečivem, máslem a solí. Ideální přílohou je zeleninový salát a sklenka bílého vína.

Pečený česnek, Foto:

Prima tip: Na tuhle laskominu nemusíte shánět český česnek. Parádu uděláte spíš s jemnějším španělským nebo čínským. Ten český si schovejte na recepty, kde potřebujete pořádně ostrou a výraznou chuť.

 

Uložit

Videa

reklama

reklama