Pečené vydlabané půlky brambor

Doba přípravy:
Počet porcí: 2-4
Pečené vydlabané brambory Foto:
Pečené vydlabané brambory
Foto: Kuchařinka.cz

Děti baví a dospělé vlastně taky. Hodí se jako lehký předkrm nebo klidně jako plnohodnotná příloha k pečenému masu. Navíc je tahle dobrota opravdu neuvěřitelně jednoduchá na přípravu.

Suroviny
brambory střední velikosti, ideálně stejně velké 6 ks
česnek 1 stroužek
sůl
čerstvě namletý pepř
hladkolistá petrželka
pažitka
Postup
1

Brambory pečlivě omyjte, rozkrojte a vydlabejte prostředek. Rozložte do pekáčku vyloženého pečicím papírem a do každé brambory dejte špetku soli, kápněte olivový olej. V troubě pečte, dokud nejsou brambory měkké a opečené dozlatova.

2

Mezitím si připravte zakysanou smetanu, smíchejte s rozetřeným stroužkem česneku, solí, pepřem a najemno nasekanou petrželkou a pažitkou. Směsí potom plňte opečené brambůrky.

3

Podávejte jako přílohu nebo jako předkrm, klidně můžete přímo na plechu s pečicím papírem, posypané čerstvě nasekanou pažitkou.

Kuchařinka IISeznamte se s Kuchařinkou

Jmenuji se Petra Novotná a přiznávám, že nejsem vyučená kuchařka, ale jsem osoba s láskou k vaření. Jsem ale i máma, grafička a teď už i blogerka a mám neodolatelnou touhu vám ukázat, že vaření není tak těžké, jak se někomu může zdát, a že používání základních surovin, kvalitního masa, zeleniny a trochu i hlavy může nakonec vést k tomu, že se budete cítit ještě o něco lépe...

… takže vařím, peču a třeba griluju. A přesně to, na co mám chuť já, moje děti nebo můj muž. Někdy jen proto, že se potřebuju trochu zrelaxovat nebo vyzkoušet něco nového. Moje výtvory pravidelně sdílím na blogu Kuchařinka.cz.

Videa

reklama

reklama