Pečené vepřové ramínko

Doba přípravy:
RTŠ! II (5) - Pomalu pečené vepřové ramínko

Odjakživa se traduje, že grilování je především mužská dovednost... A co chlapi grilují nejradši? Pořádný kus masa! Zkuste recept na vepřové ramínko s fantastickou šťávou, přesně podle Šéfa.

V nové řadě kulinární show Rozpal to, šéfe! II. Zdeněk Pohlreich opět rozžhavil gril a připravil skvělé recepty na letní grilovačku. Sledujte každou neděli v 18.00 na Primě! Všechny recepty, bonusová videa a další "laskominy" najdete ve speciálu:

Suroviny
vepřové ramínko
cibule 2 ks
mrkev 2 ks
ocet z červeného vína
balzamiko
drůbeží vývar
rozmarýn
Na marinádu:
česnek 5 stroužků
tymián
oregano
čerstvý pepř
sůl
Postup
1

Nejdříve si v hmoždíři připravte směs koření: čerstvý pepř, sůl a nasekaný česnek rozmělněte. Ramínko potřete nejdřív solí, potom směsí koření. Pak maso posypejte tymiánem a oreganem a pokapejte olivovým olejem. Na závěr na něj pokrájejte ještě čerstvý rozmarýn a šalvěj.

2

Rozpalte gril a maso nechte zprudka opéct – nejdříve ze strany, kde je kůže, pak otočte a opečte i z ostatních stran. Průběžně potírejte zbytkem marinády.

3

Po chvíli maso vyndejte a na gril vložte hrnec, ve kterém nechte rozehřát olivový olej a orestujte na něm nakrájenou cibuli a mrkev. Hrnec sundejte z grilu a pak k základu přidejte maso, posypejte ho nakrájenou chilli papričkou, podlijte ho octem z červeného vína, balzamikem a drůbežím vývarem.

4

Hrnec vraťte zpátky na gril, přikryjte ho pokličkou a nechte pomalu péct.

5

Upečené maso vyndejte, nakrájejte ho do mísy a pak zalijte vypečenou šťávou, kterou jste nechali na grilu ještě chvíli povařit. Můžete podávat.

Pečené vepřové ramínko Foto:

Pečené vepřové ramínko Foto:

Pečené vepřové ramínko, foto: archiv Prima

Videa

reklama

reklama