Pečené slávky na pivu

Doba přípravy:
Počet porcí: 2–4
Pečené slávky na pivu  Foto:
Pečené slávky na pivu
Foto: Marek Dienstl

Slávky mají velice chutné maso a jsou opravdu jednoduché na přípravu. Za malou chvíli vykouzlíte výtečný předkrm nebo lehké hlavní jídlo se skvělou omáčkou. Vyzkoušejte variantu se světlým pivem podle Zdeňka Pohlreicha.

Při přípravě slávek na pivu postupujte podle video receptu:

Suroviny
očištěné slávky 800 g
šalotka 1 ks
česnek 3 stroužky
dijonská hořčice 1 lžíce
světlé pivo 2 dl
čerstvá hladkolistá petržel
bageta 4 plátky
sůl
čerstvě namletý pepř
Postup
1

Na pánvi rozpustíme máslo a orestujeme nasekanou šalotku a česnek, přidáme lžíci dijonské hořčice.

2

Mušle vypereme ve vodě, očistíme a vhodíme je do pánve, zalijeme pivem a necháme pod pokličkou vařit. Podle chuti osolíme, opepříme a hojně zasypeme nasekanou čerstvou petrželkou.

3

Po pár minutách se slávky otevřou, vyndáme je a vzniklou omáčku ještě chvilku povaříme, aby zhoustla. Pak omáčku nalijeme na mušle a můžeme servírovat s plátky ogrilované bagetky potřené česnekem.

Pečené slávky na pivu 2 Foto: Marek Dienstl

Pečené slávky na pivu 3 Foto: Marek Dienstl

Pečené slávky na pivu  Foto: Marek Dienstl

Pečené slávky na pivu. Foto: Marek Dienstl

Videa

reklama

reklama