Pečené rizoto se slaninou a hráškem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Pečené rizoto se slaninou a hráškem Foto:
Pečené rizoto se slaninou a hráškem
Foto: profimedia.cz

Připravte si netradiční variaci italského rizota bez velkého míchání. Nemusíte stát u plotny a hlídat ho – stačí jednoduše zapéct.

Suroviny
olej 30 ml
cibule 1 ks
slanina bez kůže 8 plátků
cuketa 2 ks
rýže Arborio 250 g
zeleninový vývar 600 ml
mražený hrášek 250 g
hobliny parmazánu 100 g
Postup
1

Předehřejte troubu na 180 °C. V zapékací míse s pokličkou opékejte na oleji nasekanou cibuli, slaninu a cukety asi 10 minut, až cibule bude sklovitá a slanina začne zlátnout.

2

Přidejte rýži a míchejte, až budou všechna zrníčka rovnoměrně obalená tukem.

3

Přidejte vývar, ochuťte solí a čerstvě namletým černým pepřem, promíchejte, přikryjte pokličkou a pečte asi 30 minut nebo dokud nebude rýže uvařená. Vmíchejte povolený hrášek, posypte parmazánem a podávejte se salátem.

Pečené rizoto se slaninou a hráškem Foto:

Pečené rizoto se slaninou a hráškem, foto: Profimedia.cz

Videa

reklama

reklama