Pečené řecké fazole

Doba přípravy:
Pečené řecké fazole Foto:
Pečené řecké fazole
Foto: Výpečky.com

Tyto obří řecké fazole všichni milují. I když se vám může zdát, že je tam hodně olivového oleje, tak to je na tom to nejlepší!

Suroviny
velké sušené fazole 300 g
rajčatová passata 500 g
velká cibule, nakrájená nadrobno 1 ks
sůl
Postup
1

Fazole přes noc namočte do studené vody.

2

Poté vodu slijte, fazole propláchněte a nechte vařit v neosolené vodě s bobkovým listem do změknutí.

3

Po uvaření fazolí nalijte olivový olej do pekáče. Přidejte cibuli, fazole, passatu a vše osolte a promíchejte.

4

Pečte 2 hodiny na 160 °C. Občas při pečení fazole promíchejte.

Milujeme Výpečky!

Výpečky.comVýpečky.com je blog o jídle, vaření, kulinárních výletech a dobrodružstvích. Tereza, která ho vytváří, je kulinární stylistka, amatérsky fotí jídlo a hodnotí restaurace.

Najdete tady recepty, její vlastní i převzaté, ale všechny odzkoušené a prověřené. Také dramatické reportáže z cest a jídelen, kantýn, bufetů a vývařoven. Vydejte se na výpravu od haute cuisine až po výpečky.

Videa

reklama

reklama