Pečené plněné papriky

Doba přípravy:
Papriky plněné kozím sýrem s rajčatovou salsou Foto:
Papriky plněné kozím sýrem s rajčatovou salsou
Foto: Karolína domácí kuchařka

Pečené plněné papriky, to je klasika, která bývá na stolech často v mnoha domácnostech. Pokud ještě nemáte svůj recept, nechte se inspirovat Karolínou Kamberskou. Skvělý recept na tuto dobrotu máme pro vás právě teď.

Sledujte novou řadu kulinární show Karolína, domácí kuchařka, každou sobotu v 18.10 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Suroviny
buclaté červené papriky 6 ks
cibule 1 ks
česnek 3 stroužky
mleté maso (mix vepřového a hovězího) 600 g
rýže (syrová) 60 g
sladká mletá paprika 1 lžička
petržel 1 hrst
vejce 1 ks
rajčatová šťáva 200 ml
sůl
K podávání:
kysaná smetana
bílý chléb
pár listů salátu (nemusí být)
Postup
1

Rozpalte troubu na 175180 °C. Paprikám seřízněte vršky, vyberte z nich semínka, a blány a dužinu ze skrojené části kolem stopky odkrojte a nasekejte na kostičky. Nakrájejte najemno cibuli a nasekejte česnek a přidejte do mísy. Pak přidejte mleté maso, propláchnutou rýži, sladkou papriku, petržel, vajíčko a rajčatovou šťávu. Směs osolte, opepřete, dobře promíchejte a naplňte jí připravené papriky, je-li třeba seřízněte je na špičce velmi lehce tak, aby v pekáčku stály.

2

Papriky vyrovnejte do pekáče, pokropte olivovým olejem a olej nalijte i mezi ně. Pekáč přikryjte poklicí nebo alobalem. Pečte cca 50 minut. Podávejte teplé i s vypečenou šťávou, s kysanou smetanou, chlebem, případně s listy salátu.

Videa

reklama

reklama