Pečené papriky s oříškovou náplní

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Pečené papriky s oříškovou náplní  Foto:
Pečené papriky s oříškovou náplní
Foto: archiv

Výborné jarní jídlo, které můžete podávat samostatně nebo jako přílohu ke grilovanému masu. Křupavé oříšky a sladké rozinky se postarají o nevšední chuťový zážitek!

Článek

Kořeněný kuskus s pečeným masem a sušeným ovocem Foto:

Máte rádi kuskus? Vybrali jsme pro vás ty nejlepší recepty, které rádi zařadíte do svého jídelníčku

Kuskus je opravdu variabilní surovina: dá se použít jako jednoduchá příloha, stejně tak z něj vytvoříte chutné hlavní jídlo, a dokonce se dá připravit i nasladko.
Suroviny
červené podlouhlé papriky (Romano) 4 ks
olivový olej 2 lžíce
oloupané lískové oříšky, nasekané nahrubo 45 g
piniová semínka 30 g
kuskus 90 g
rozinky 60 g
malé kapary, propláchnuté (nemusí být) 3 lžíce
čerstvá máta asi 10 lístků
sůl a čerstvě namletý pepř
Postup
1

Troubu předehřejte na 200 °C. Papriky podélně rozkrojte, odstraňte jádřince a rozložte na plech vyložený pečicím papírem řeznou stranou nahoru. Pokapejte je olivovým olejem a pečte 15 minut.

2

Mezitím na pánvi orestujte nasucho nasekané lískové oříšky a piniová semínka dozlatova. Poté je přesypte do misky a nechte prozatím stranou.

3

Kuskus dejte do mísy a přelijte asi 200 ml vařící vody. Vmíchejte rozinky a nechte 10 minut odstát.

4

Šťávu z pečených paprik přilijte ke kuskusu, přimíchejte opražené oříšky, kapary a nasekanou mátu. Dochuťte solí a pepřem a směsí naplňte papriky.

5

Plech dobře zakryjte alobalem a pečte ještě 10 minut. Papriky poté servírujte horké. Před podáváním zakapejte ještě olivovým olejem a posypte další nasekanou mátou.

PRIMA TIP: Pokud nevaříte pro vegetariány, můžete přidat navíc pár nasekaných filetek ančoviček pro výraznější chuť.

Pečené papriky s oříškovou náplní  Foto: Pečené papriky s oříškovou náplní; foto: archiv

Videa

reklama

reklama