Pečené nektarinky se skořicovo-mandlovou drobenkou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Pečené nektarinky se skořicovo-mandlovou drobenkou Foto:
Pečené nektarinky se skořicovo-mandlovou drobenkou
Foto: kuchařka Superjídlo

Pečené letní ovoce je v kombinaci s křupavou mandlovou drobenkou neodolatelné. Pokud chcete, nahrad’te nektarinky broskvemi nebo blumami. Pro příjemný kontrast teplého a studeného podávejte teplé nektarinky s kopečkem vychlazeného netučného vanilkového jogurtu.

Článek

Meruňkový koláč s drobenkou Foto:

16x lahodné broskve a meruňky v nových receptech

Meruňky a broskve patří k tradičním plodům z našich zahrad. Vybrali jsme pro vás lákavé recepty na sladké i slané dobroty, v kterých toto báječné ovoce přímo září :)
Suroviny
rostlinný olej ve spreji
zralé, ale pevné nektarinky, rozpůlené a vypeckované 4 ks
celozrnná mouka 6 lžic (60 g)
třtinový cukr 6 velkých lžic (75 g)
mletá skořice 1/2 lžičky
mořská sůl 1/8 lžičky
máslo, nakrájené na kousky 2 lžíce
pražené mandle, nasekané 1/3 šálku (60 g)
Postup
1

Předehřejte troubu na 200 °C. Pečicí nádobu o rozměrech 23 x 33 cm vymažte lehce rostlinným olejem.

2

Do připravené nádoby naskládejte nektarinky řezem nahoru. Pokud chcete, můžete z každé odkrojit tenký plátek, aby se nekácely. Odložte stranou.

3

Do kuchyňského robota nasypte mouku, třtinový cukr, skořici, sůl a promíchejte. Přidejte máslo a zpracujte do drobenky. Vmíchejte mandle. Vytvarujte malé hrstky a rovnoměrně je rozložte na nektarinky, vždy lehce přimáčkněte, aby drobenka na ovoci držela.

4

Pečte, dokud nektarinky nejdou snadno propíchnout nožem a drobenka není krásně hnědá, asi 20 minut. 2 poloviny nektarinky naaranžujte na každý ze 4 dezertních talířů a podávejte teplé.

Superjídlo

kuchařka Superjídlo Foto: Více než 80 lahodných receptů s použitím nejzdravějších přírodních surovin

Jacobi Dana

Tato kniha vám pomůže dostat na váš stůl čerstvé a zdravé potraviny v kteroukoli denní dobu. Všechny recepty jsou výživné, obsahují zeleninu, ovoce, celozrnné výrobky, luštěniny, nízkotučné mléčné výrobky, ořechy a semena. Zaměřte se na jídlo rostlinného původu a zjistíte, že jíst zdravě nebylo nikdy tak jednoduché! 80 receptů vás o tom přesvědčí!

U každého receptu najdete seznam ingrediencí. Uvařte si třeba lahodný bulgur salát s paprikou, cizrnu s pistáciemi; sicilské krevety s květákem a mandlemi, kuřecí salát s tacos a oříšky kešu nebo pečené sladké brambory s kmínem a koriandrem – tyto recepty vás překvapí originální kombinací chutí. Kniha obsahuje též soupis všech použitých ingrediencí s popisem, ze kterého se dozvíte jejich výhody a jaký mají vliv na vaše zdraví.

Článek

Křupavý nekynutý koláč s borůvkami  Foto:

25+ neodolatelných receptů na koláče a dezerty s křupavou drobenkou

K létu patří voňavé ovocné koláče a určitě se shodneme, že ty nejlepší z nejlepších korunuje křupavá drobenka vonící máslem. Drobenka ale korunuje i klasické koláčky nebo...
Videa

reklama

reklama