Pečené mladé mrkvičky s římským kmínem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Pečené mladé mrkvičky s římským kmínem Foto:
Pečené mladé mrkvičky s římským kmínem
Foto: isifa.com

Pokud chcete zazářit netradiční přílohou, vyzkoušejte mladé pečené mrkvičky. Římský kmín a harissa pasta jim dodá neuvěřitelný šmrnc.

Suroviny
celý římský kmín 1 lžíce
fenyklová semínka 1 lžíce
mladá mrkev, oškrábaná a podélně rozpůlená 1 svazek
česnek, oloupaný a nasekaný 1 stroužek
harissa pasta 1 lžíce
olivový olej 2 lžíce
čerstvé koriandrové lístky (nebo máty nebo směsi obou) 1 hrst
Postup
1

Předehřejte troubu na 220 °C, u plynové na stupeň 7. V hmoždíři jemně rozdrťte semínka. Do hrnce na pečení dejte mrkvičky, česnek, harrissa pastu, rozdrcená semínka, olej a citronovou šťávu. Ochuťte solí a čerstvě namletým černým pepřem. Můžete přidat i vymačkaný citron.

2

Pečte 30–40 minut, během pečení jednou obraťte, až budou mrkvičky měkké. Přidejte čerstvý koriandr a pokud máte chuť, ještě pokapejte olivovým olejem.

3

PRIMA TIP: Můžete přidat opražené mandle nebo dýňová semínka. Moc dobré je to také s jogurtovým dresinkem s česnekem a citronem.

Videa

reklama

reklama