Pečené masové kuličky s rajčatovo-olivovou omáčkou

Doba přípravy:
Počet porcí: 8–10
Pečené masové kuličky s rajčatovo-olivovou omáčkou Foto:
Pečené masové kuličky s rajčatovo-olivovou omáčkou
Foto: isifa.com

Masové kuličky jsou skvělé, protože se dají připravovat na mnoho způsobů. Třeba s rajčatovou omáčkou, olivami a italským sýrem.

Suroviny
Na masové kuličky:
libové mleté hovězí maso 1 kg
cibule, nasekaná najemno 2 ks
česnek, rozdrcený 2 stroužky
nasekaná čerstvá petrželka 60–80 g
vejce 1 ks
bílý chléb 2 krajíce
šťáva a kůra ze 2 citronů
sůl
Na omáčku:
česnek, rozdrcený 2–3 stroužky
nasekaná rajčata z konzervy 800 g
oregano 1 snítka
tymián 1 snítka
sůl
Na dokončení:
černé olivy
bazalka, nasekaná
parmazán nebo mozzarella, nastrouhaný
Postup
1

Masové kuličky: Všechny ingredience smíchejte (bílý chléb nadrobte a namočte do 80 ml vody nebo vývaru) a z hmoty vytvarujte malé kuličky. Narovnejte je do připravené vymazané zapékací mísy a pečte v troubě předehřáté na 180 ˚C asi 20 minut.

2

Omáčka: Rozehřejte olej a opečte na něm cibuli a česnek doměkka. Přidejte všechny ostatní ingredience a míchejte asi 15 minut, dokud omáčka nebude voňavá. Omáčkou přelijte masové kuličky v zapékací míse.

3

Dokončení: Jídlo v zapékací míse posypte olivami, bazalkou a sýrem. Pečte dalších 15 minut.

4

Podávejte s chlebem a salátem.

Pečené masové kuličky s rajčatovo-olivovou omáčkou Foto:

Pečené masové kuličky s rajčatovo-olivovou omáčkou                                              Foto: isifa.com

Videa

reklama

reklama