Pečené masové koule s oreganem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4–6
Pečené masové koule s oregánem Foto:
Pečené masové koule s oregánem
Foto: All

Špagety s masovými kuličkami nejsou původem z Itálie, jak si někteří myslí, ale rozhodně je to pochoutka. Vyzkoušejte variantu s oreganem a lehce pikantním mletým masem!

Suroviny
italská salsiccia (nejlépe pikantní mletá) 455 g
měkký celozrnný nebo bílý chléb 2 tlusté plátky
vejce 1 ks
čerstvé oregano, posekané 1/2 hrnku
kmín 2 lžičky
melasa 1 lžíce
gochujang (korejská chilli pasta) – volitelné 1 lžíce
olivový olej 2 lžíce
česnek, prolisovaný 4 stroužky
rajčata San Marzano 790 g
harissa pasta – volitelné 2 lžíce
čerstvá mozzarella nakrájená na plátky 225 g
sýr provolone, nastrouhaný 115 g
čerstvé oregano na posypání
Postup
1

Předehřejte troubu na 230 °C. Pekáč o rozměrech 22 x 33 cm vymažte olivovým olejem.

2

Rozřízněte střívka u klobás a mleté maso z nich vložte do mísy. Chléb navlhčete vodou, nesmí být ale promočený. Jemně z něj vymačkejte přebytečnou vodu, rozdrobte ho na kousky a přidejte do mísy s masem. Dál přidejte vejce, oregano, kmín, melasu a gochujang.

3

Potřete si ruce trochou olivového oleje a vyválejte maso do kuliček o velikosti polévkové lžíce (bude jich asi deset až dvanáct). Kuličky vložte do připraveného pekáče a dejte do trouby. Pečte asi 15 minut nebo dokud nebudou zvenku křupavé, ale ne úplně propečené.

4

Zatímco se maso peče, smíchejte v misce olivový olej, česnek, rajčata, harissu (pokud chcete) a špetku soli a pepř. Jakmile je maso křupavé na povrchu, zalijte ho připravenou omáčkou. Zakryjte pekáč alobalem a pečte dalších 25 minut nebo dokud nebude maso propečené.

5

Následně odstraňte alobal a přidejte sýr. Vložte zpět do trouby asi na 10 minut, dokud se sýr neroztaví a nezezlátne. Podávejte s čerstvým oreganem a oblíbenými těstovinami!

Pečené masové koule s oregánem 3 Foto:

Pečené masové koule s oregánem 2 Foto:

Pečené masové koule s oregánem, foto: halfbakedharvest.com

Videa

reklama

reklama