Pečené listové těsto s tvarohem, skořicí a jablečným želé

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Pečené listové těsto s tvarohem, skořicí a jablečným želé  Foto:
Pečené listové těsto s tvarohem, skořicí a jablečným želé
Foto: archiv FTV Prima

V novém pořadu Ohnivý kuře pod pokličkou připravil šéfkchař Jan Horký s Michalem Suchánkem originální dezert z pečených plátků listového těsta s tvarohem a kostičkami jablečného želé.

Sledujte novou řadu kulinární soutěž Ohnivý kuře pod pokličkou, každou neděli ve 14.15 na Primě!

Suroviny
měkký tvaroh 300 g
mletá skořice 2 g
jablečný džus 200ml
jablko 150 g
jedlé květy na ozdobu
agar 2 g
smetana 50 ml
Postup
1

Tvaroh smíchejte se smetanou, citronovou šťávou, cukrem a vytvořte hladký krém. Dejte do cukrářského pytlíku a nechte vychladit.

2

Listové těsto nakrájejte na tenké proužky a upečte při 190 °C cca 6 minut. Poté upečené těsto obalte ve skořici s cukrem.

3

Jablečný džus zahřejte s cukrem. Přidejte skořici a agar. Nechte zatuhnout a ze želé krájejte kostičky.

4

Tvarohový krém nastříkejte na talíře. Do něj zapíchejte plátky listového těsta a přidejte kostičky z jablečného želé. Dezert doplňte na kostky nakrájeným jablkem a jedlými květy.

Pečené listové těsto s tvarohem, skořicí a jablečným želé  Foto: Pečené listové těsto s tvarohem, skořicí a jablečným želé; Foto: archiv FTV Prima

V prvním díle pořadu Ohnivý kuře pod pokličkou najdete i další nevšední recepty, které připravili šéfkuchaři Jan Horký a Martin Svátek za přispění seriálových herců Jana Dolanského a Michala Suchánka:

Ohnivý kuře pod pokličkou - 1. díl Foto: Ohnivý kuře pod pokličkou – 1. díl, foto: archiv FTV Prima

Uložit

Uložit

Videa

reklama

reklama