Pečené kuře se šampaňským

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Kuře se šampaňským  Foto:
Kuře se šampaňským
Foto: isifa.com

Šťavnaté pečené kuře je oblíbeným nedělním obědem. Tentokrát zkuste malou změnu a podlijte ho šampaňským. Překvapivá surovina dodá pečínce originální chuť.

Suroviny
kuřecí prsa s kostí a kůží 4 ks
cibule nakrájená na klínky 2 ks
šampaňské nebo šumivé víno 250 ml
vločková sůl
čerstvě namletý pepř
Postup
1

Nejprve nechte rozpálit gril v troubě na nejvyšší teplotu. Do každého kusu kuřete udělejte zářez a vložte do něj jeden klínek cibule. Zbytek cibule rozprostřete do menšího pekáčku. Vložte kuřecí prsa a polijte je šampaňským. Ochuťte solí, pepřem a čerstvým tymiánem. Vložte pekáček pod gril a grilujte kůží nahoru 5 minut.

2

Troubu přepněte na horní a dolní pečení a teplotu upravte na 220 ˚C, kuře polejte vypečenou šťávou. Pečte přibližně 30 minut a průběžně podlévejte. Po vyndání z trouby nechte maso pár minut odpočívat.

3

Kuře servírujte polité šťávou i s kousky upečené cibule. Jako příloha se hodí rýže, bramborová kaše nebo kaše z brambor, pastiňáku a mrkve.

Videa

reklama

reklama