Pečené kuře s nádivkou z fazolí, špenátu a ořechů

Doba přípravy:
Počet porcí: 4–6
Pečené kuře s nádivkou z fazolí, špenátu a ořechů  Foto:
Pečené kuře s nádivkou z fazolí, špenátu a ořechů
Foto: profimedia.cz

Jak vylepšit klasické pečené kuře? Třeba skvělou nádivkou z fazolí, vinné klobásky, ořechů a špenátu. A jako přílohu zkuste pečené batáty, chutnají skvěle.

Suroviny
kuře 1 ks
Na nádivku:
vinná klobása 200 g
čerstvá strouhanka 200 g
vlašské ořechy 50 g
mladé špenátové lístky 100 g
malé bílé fazole 1 plechovka
cibule 1 ks
vejce 1 ks
máslo 30 g
batáty 4 ks
Postup
1

Z klobásky vymačkejte masovou směs a dobře smíchejte se strouhankou, ořechy, špenátem, fazolemi, cibulí a vejcem. Dobře ochuťte a směsí vyplňte dutinu v kuřeti. Kuřeti svažte nohy a dejte ho na pekáč.

2

Na prsou nařízněte kůži, uvolněte ji a vtlačte pod ni máslo.

3

Kuře pokapejte olivovým olejem a do kůže vetřete sůl a pepř. Nakrájené sladké brambory přidejte do pekáče a pokapejte je olivovým olejem. Přikryjte alobalem a v troubě vyhřáté na 180 °C pečte 20 minut. Potom fólii sundejte a pečte dalších 30–40 minut, dokud nebude kuře propečené.

Pečené kuře s nádivkou z fazolí, špenátu a ořechů  Foto:

Pečené kuře s nádivkou z fazolí, špenátu a ořechů, foto: Profimedia.cz

Videa

reklama

reklama