Pečené kuře s nádivkou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Pečené kuře s nádivkou Foto:
Pečené kuře s nádivkou
Foto: Vlado Kníž

Nadýchaná nádivka do sebe při pečení natáhne šťávu z kuřete, což z ní vykouzlí dokonalou lahůdku.

Sledujte novou řadu kulinární show Teď vaří šéf!, každou neděli v 18.00 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Suroviny
kuře
cibule
sůl
Nádivka:
toastový chléb
petrželka
sůl
Postup
1

Do mléka rozklepněte 3 žloutky, přidejte špetku muškátového oříšku a toastový chleba nakrájený na kostičky. Přidejte nakrájenou slaninu, petrželku, opepřete, osolte a vše promíchejte.

2

Do bílků přidejte špetku soli a vyšlehejte sníh. Po částech ho přidejte do směsi na nádivku a znovu promíchejte.

3

Kuře nasolte ze všech stran a naplňte ho nádivkou. Pomocí špejle kuře uzavřete, aby nádivka nevytekla.

4

Dno pekáčku poklaďte nahrubo nakrájenou cibulí, přidejte kousek másla a pak vložte kuře zády nahoru. Vše podlijte trochou vody.

5

Ze zbytku nádivky udělejte koule a přidejte do pekáče. Pekáč vložte na plech a dejte do trouby. Pečte asi hodinu a v průběhu podlévejte vypečenou šťávou. Na posledních 20 minut kuře otočte.

6

Hotové kuře dejte odležet na talíř a přikryjte ho alobalem. Vypečenou šťávu sceďte a nechte svařit na pánvi. Přidejte trochu hladké mouky a promíchejte. Pak zalijte studeným vývarem a nechte 20 minut povařit. Podle potřeby dosolte a potom přeceďte.

7

Kuře naporcujte a nandejte na talíř spolu s nádivkou. Podávejte s omáčkou.

Pečené kuře s nádivkou Foto:

Pečené kuře s nádivkou, foto: Vlado Kníž

A pro ty z vás, co máte raději videorecepty, tady jeden máme:

Videa

reklama

reklama