Pečené kuře s lepivou kůrčičkou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Pečené kuře s lepivou kůrčičkou Foto:
Pečené kuře s lepivou kůrčičkou
Foto: isifa.com

Chuť pečeného kuřete se výrazně promění podle toho, čím ho před vařením potřete. Můžete směle experimentovat, místo chutney zkuste použít třeba sladkokyselou chilli omáčku s trochou zázvoru...

Suroviny
kuře rozporcované na 8 dílů 1 ks
vločková mořská sůl (maldon)
čerstvě namletý černý pepř
„ostré“ chutney (rajčata, citronová tráva, červený pepř nebo chilli a zázvor) 1 hrnek
Postup
1

Opatrně ohřejte chutney nebo omáčku v malé misce.

2

Vložte porce kuřete do zapékací mísy, osolte a opepřete je a potřete je silnou vrstvou chutney a pečte v troubě rozehřáté na 200 ˚C asi 30 minut. Průběžně kuře obracejte a polévejte výpekem, dokud není pěkně opečené. Případně můžete podlít trochou vody, pokud je šťávy málo.

3

Podávejte s dušenou rýží a lístky mladého špenátu v dresinku z citronové šťávy a extra virgin olivového oleje.

Pečené kuře s lepivou kůrčičkou Foto: isifa.com

Pečené kuře s lepivou kůrčičkou. Foto: isifa.com

 

Videa

reklama

reklama