Pečené kuřátko s pšeničným salátem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Pečené kuřátko s pšeničným salátem Foto:
Pečené kuřátko s pšeničným salátem
Foto: isifa.com

Díky marinádě z jogurtu a majonézy připravíte výborné šťavnaté kuře. Pro tentokrát ho místo klasických příloh zkuste servírovat s velmi zdravým salátkem.

Suroviny
kuře:
majonéza 180 ml
bílý jogurt 200 ml
drcený římský kmín 2–5 ml
sůl a pepř
kuře (stehýnka a paličky) 8 kousků
salát:
loupaná pšenice, namočená ve vodě 200 g
zeleninový bujón v kostce 1 ks
citronová šťáva 80 ml
pesto ze sušených rajčat (podle chuti) 125 ml
nasekaná čerstvá petrželka 125 ml
nasekaná čerstvá máta 45 ml
nasekaná jarní cibulka 5 ks
rajče, nakrájené na kostičky 4 ks
sůl
čerstvě namletý černý pepř
Postup
1

Smíchejte majonézu, jogurt a kmín, osolte a opepřete kousky kuřete a rozložte je do zapékací mísy. Přelijte je majonézo-jogurtovou směsí a nechte 23 hodiny marinovat. Předehřejte troubu na 180 °C a pečte 4060 minut nebo dokud nebude kuře propečené. Podávejte s pšeničným salátem.

2

Slijte pšenici a vařte ji v čerstvé vodě, dokud nebude dost měkká. Kostku zeleninového bujónu přidejte, když už pšenice bude skoro uvařená. Pšenici slijte a vmíchejte do ní citronovou šťávu, olivový olej a rajčatové pesto. Přidejte zbývající ingredience a dobře promíchejte.

3

PRIMA TIP: Zbylý salát vydrží v lednici asi tři dny. Je skvělý pro zabalení do obědové misky do práce.

Videa

reklama

reklama